Tiedote äitiys- ja lastenneuvolatoiminnasta poikkeustilanteessa


Joudumme sopeuttamaan neuvoloiden toimintaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi seuraavalla tavalla:

-    Neuvoloissa tarkastamme toistaiseksi lapset yhden vuoden ikään asti.

-    Äitiysneuvolatoiminta jatkuu normaalisti.

-    Perhevalmennukset ja kätilöillat joudumme perumaan toistaiseksi samoin, kun neu-voloden 2kk ikäisten vauvojen ryhmät.

-    Yli yksivuotiaiden tarkastukset joudumme perumaan tällä erää 31.5.2020 asti. Tällä hetkellä emme tarjoa korvaavia aikoja isojen lasten tarkastuksiin, palaamme normaaliin tarkastusaikatauluun poikkeustilanteen päätyttyä ja tiedotamme tarkastusten jatkosta myöhemmin.

-    4- ja 6-vuotiaiden lasten neuvolakäynneille kuuluvat rokotusohjelman mukaiset rokotteet ovat tehosterokotuksia, joita voi turvallisesti siirtää muutamalla kuukaudella eteenpäin rokotussuojan heikentymättä. 

-    1,5-vuotiaiden lasten neuvolakäynnille kuuluva vesirokkorokotus on mahdollista hakea avoneuvolasta poikkeustilanteen aikana.

-    Avoneuvolavastaanotot neuvoloissa 31.5.2020 asti perjantaisin klo 8-10. Avoneuvolaan tulijoiden tulee soittaa neuvolan ulko-oven tiedotteessa lukevaan numeroon ennen avoneuvolaan tuloa.

-    Neuvolavastaanotoille tulevat poikkeustilanteessa vain neuvolatarkastukseen tuleva asiakas ilman muuta perhettä (lasten kohdalla vain toinen vanhemmista mukaan ja äitiysneuvoloissa poikkeuksena isyydentunnustusta koskeva neuvolakäynti). Perheen muut lapset voivat tulla mukaan tarkastukseen, vain jos lasten hoitoa ei saada järjestymään tarkastuksen ajaksi.

-    Neuvoloiden puhelinaikojen ruuhkautuessa soittopyynnön voi jättää myös sähköpostilla osoitteeseen / , soitamme takaisin saman päivän aikana.

-    Kaikkein tärkeintä tässä poikkeustilanteessa on, että neuvolaan tullaan vain täysin terveenä!!Vihdissä
16.3.2020
Terveysneuvontapalveluiden osastonhoitaja
Joanna Immonen

Tiedote pdf-versiona on luettavissa tästä

------

Takaisin