Perhehoitoyksikkö Pihlaja järjestää perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella tukiperhevalmennuksen Karkkilassa

Tukiperheet valmennetaan tehtävään tukiperhevalmennuksen avulla. Valmennuksen tavoitteena on tuoda perheelle lisää tietoa tukiperhetoiminnasta ja lapsen kehityksestä sekä yhteistyöstä lapsen biologisen perheen kanssa. Valmennus on prosessinomainen ja sen aikana perheellä on mahdollisuus  miettiä omaa halukkuuttaan ja valmiuttaan ryhtyä tukiperheeksi. Valmennus ei sido tukiperheeksi ryhtymiseen. Työparina tukiperhevalmennuksessa toimii toimiva tukiperhevanhempi. Läheisverkostolle saatetaan järjestää tarvittaessa läheisverkostojen tukiperhevalmennusta myös muuna ajankohtana. 

Tukiperhevalmennus Karkkilan seurakuntatalolla

ma 20.11.2017 klo 17:30 - 21:00
la 25.11.2017 klo 9 - 15
ti 28.11.2017 klo 17:30 - 20:30

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Sosiaaliohjaaja Sari Heikkinen p. 040 653 1462,
Linkki Perhehoitoyksikkö Pihlajan sivuille

Mitä tukiperhetoiminta on?

Tukiperhetoiminta on yksi sosiaalihuoltolain mukaisista sosiaalipalveluista. Lapsi, joka tarvitsee erityistä tukea terveytensä tai kehityksensä tueksi, voi saada tukiperheen. Lapsi käy tukiperheessä yleensä yhtenä viikonloppuna kuukaudessa sekä tarvittaessa lomien aikana.

Tukiperheenä voi toimia lapseton pariskunta, lapsiperhe tai yksinelävä. Tukiperhetoiminta kestää yleensä usean vuoden, joten tukiperheen kannattaa miettiä, pystyykö sitoutumaan lapsen rinnalla kulkemiseen tulevien vuosien aikana. Lapsen tukiperhetarvetta arvioidaan kuitenkiin vähintään vuoden välein.

Tukiperheen tarpeen voi aiheuttaa lapsen erityishoidettavuus, maahanmuuttajatausta/kulttuuriin sopeutuminen, lapsen perhettä äkillisesti kohdannut kriisi tai perheen muu vaikea elämäntilanne, jolloin lapsi tarvitsee korvaavaa hoitoa perheympäristössä. Pihlajan kautta tukiperheeseen tulevat lapset ovat pääsääntöisesti 3-12 vuotiaita.

Takaisin