TIEDOKSI TURVAPUHELIN ASIAKKAILLE

Ptky Karviainen on kilpailuttanut alueen turvapuhelimet. Uudet turvapuhelinpalvelut ostetaan Lohjan Sairaankuljetus Oy:ltä, joka käyttää turvapalveluissa nimeä Hiiden turva-auttajat. He vastaavat turvapuhelimien asennuksesta asiakkaan kotona sekä huollosta, turvahälytyskeskukseen vastaamisesta ja turva-auttajakäynneistä. Asiakkaan toiveesta hälytykset voidaan ohjata myös omaiselle. Uuden turvapalvelun voi liittää myös gsm verkkoon, lankapuhelinlinjaa ei tarvita välttämättä. Tavoitteena on, että koko Karviaisen alueella toimisivat uudet turvapuhelimet syksyn 2010 aikana. Tämän jälkeen vanhat vastaanottokeskukset eivät ota hälytyksiä vastaan. Puhelimien vaihdot aloitetaan Nummi-Pusulasta, tämän jälkeen siirrytään Karkkilaan ja Vihtiin.

Turvapuhelinpalvelu on edelleen kotihoidon tukipalvelu, jonka osastonhoitaja myöntää. Turvapuhelimen uusi hinta on 30 €/kk. Turva-auttajan käynti maksaa 20 €/kerta, maksukatto auttajakäynneistä on 60 € /kk. Nämä asiakasmaksut laskutetaan Karviaisen toimesta. Uudet hinnat astuvat voimaan siitä päivästä alkaen, kun hälytykset ohjautuvat uuteen keskukseen. Jos auttajakäynti johtaa sairaalaan kuljettamiseen, peritään siitä normaali sairaankuljetuksen maksu. Muita maksuja asiakkaalta ei peritä.

Vanhojen asiakkaiden turva-auttajakortit päivitetään ja laite ohjelmoidaan tai vaihdetaan uuteen. Kotihoito avustaa tarvittaessa tietojen tarkistamisessa. Entisten asiakkaiden turvapuhelimien vaihto tai ohjelmointi ei maksa asiakkaalle.

Asiakkailta on vanhan turvapalvelun myöntämisen yhteydessä pyydetty yksi avain. Palveluntuottajan vaihtuessa tarvitaan myös toinen avain. Hiiden turva-auttajilla tulee olla kaksi avainta turvapuhelinasiakkaille, jotta varmistetaan mahdollisimman joustava sisäänpääsy.

Mikäli ette ole halukas ottamaan turvapalveluja Hiiden turva-auttajilta voitte purkaa nykyisen turvapuhelinsopimuksen. Sopimus päättyy heti, kun olette palauttanut vanhan laitteen alueen kotihoitoon.

Lisätietoja saa osastonhoitajilta (puhelinaika arkisin klo 9-10);
Karkkilan kotihoito osastonhoitaja Aila Ollila puh. (09) 4258 2285
Karkkilan ryhmäkodit (Ahmoo ja Vuoristo) osastonhoitaja Maarit Virolainen puh. (09) 4258 2358
Nummi-Pusulan kotihoito osastonhoitaja Eija Salo puh. (09) 4258 2409
Nummelan kotihoito osastonhoitaja Mari Antikainen puh. (09) 4258 2142
Vihdin kk:n kotihoito osastonhoitaja Maarit Joensuu puh. (09) 4258 2227

Takaisin